Golvslipning i Stockholm – en miljöinsats

Du gör ibland insatser utan att tänka på att de är miljövänliga. Med golvslipning i Stockholm sparar du exempelvis både dina pengar och våra naturresurser.

Att vara miljövänlig och klimatsmart behöver inte nödvändigtvis drabba den egna kassan. Ett exempel på detta är om du istället för att byta ut ett trägolv låter slipa om det. Att kunna slipa ett trägolv är självklart mycket billigare än att lägga ett helt nytt. Dessutom bevarar du bostadens ursprungliga karaktär och golvet kan bli till nytta och glädje för flera generationer.

Golvslipning utförs idag med moderna metoder. En golvslipare behöver inte riskera att andas in farliga partiklar som rivs upp när han slipar. Slipdamm sugs upp direkt. Inte heller används metoder för lackering och vaxning som gör att golvsliparen kan få i sig farliga kemikalier.

Renovering med golvslipning i Stockholm

Din sambo och du har köpt er första bostadsrätt i centrala Stockholm. Lägenheten kan bli en riktig paradvåning men det förutsätter några renoveringsarbeten. Det ligger parkett i vardagsrum och sovrum men den ser förskräcklig ut. Förmodligen har ingen av de tidigare ägarna slipat golvet och då borde det kunna göras.

Det finns golvslipningsföretag i Stockholm som kan reda ut golvets tillstånd. En golvslipare undersöker parketten som har tillräckligt tjocka stavar för att kunna slipas åtminstone två gånger till. Det finns dock vattenskador och spruckna stavar, men de kan bytas ut mot nya. Du får en detaljerad offert från firman som omfattar reparation av stavar och trösklar, slipning och efterföljande lackering.