Därför har målare på Södermalm så ofta återkommande kunder

Många målare på Södermalm får måla om samma lägenhet flera gånger om året. Så fort går det i växlingarna mellan olika färgtrender på urhippa Södermalm.

Området kring Mosebacke torg är enligt mångas uppfattning en av Stockholms allra vackraste platser. Lägenheterna i kvarteret genererar genomgående mycket höga försäljningspriser, och många boende i området lägger stor vikt vid heminredning och design. På barerna runt Mosebacke kan man lyssna på många högljudda diskussioner om vilken färgkod som är helt rätt i köket just nu.

Och någon vecka senare, är ljudet i skällan ett helt annat. Plötsligt är det inte mjuka linblå nyanser som gäller, utan skarpt gröna färger. Det gäller att hänga med, om man har tänkt sig ett trendigt liv på Södermalm. Men det finns ett ess i rockärmen som kan vara bra att skaffa sig: en personlig kontakt med en målare.

Målare med känsla för trendens växlingar på Södermalm

Många målare på Södermalm vittnar om att deras kunder är återkommande med lite extra tät regelbundenhet. Det är inte ovanligt att vilja måla om i hemmet någon gång varannan månad ungefär. Titta bara på Elsa Billgrens blogg – där ser man en boende vid Mosebacke torg som verkar måla om i princip varannan vecka!

Om man hittat en målare man trivs med, ska man självklart fortsätta att anlita den. Men det går också bra att byta, om man vill ha lite omväxling – eller om ens favoritmålare blivit alltför upptagen. Man vill ju inte behöva vänta för länge när lusten att måla om slagit till med full kraft.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri