Stopp i avlopp – en VVS-firma hjälper

Att avloppen i fastigheter sätter igen bör inte förvåna. Fel saker spolas ut i diskhoar, tvättställ och toaletter! En VVS-firma kan avhjälpa stopp i avlopp.

Människan har en utvecklad förmåga att skylla sina egna problem på andra. Om det kluckar i våra diskhoar och om det luktar illa från golvbrunnen i en dusch är det inte vårt problem. En ryggmärgsreaktion tycks vara att en rörmokare har gjort fel eller att rören har dimensionerats fel. Sanningen är den att stopp i avlopp nästan alltid beror på att vi misshandlat rören.

Om vi sköljer ut fett i diskhoar och om vi spolar ut olämpliga saker i toaletten, medföljer alltid konsekvenser. Att misshandla avloppen i ett hus har sitt pris. Ägaren av fastigheten kan tvingas genomföra stambyten, vilket kostar pengar. Under en övergångstid kan hyresgäster behöva evakueras och i slutändan kommer hyran att höjas.

Stopp i avlopp och stamspolning

Åke har sålt sitt företag och placerat sina pengar i hyresfastigheter. Han räknar med att lugnt dra sig tillbaka som pensionär och löpande få in hyran från sina fastigheter. En sak har han dock förbisett. Fastighetsbeståndet är av äldre datum och husen behöver underhållas. Av sin fastighetsskötare får han veta att avloppen inte är i bästa skick. Hyresgästerna klagar ofta på stopp i avloppet. Att stambyte kan behöva göras i fastigheterna kommer som en mindre chock för Åke.

Eftersom Åke är en garvad företagare, vet han att ta hjälp. Han kontaktar ett företag som kan inspektera fastigheternas rörledningar. Firman fotograferar ledningarna med hjälp av en specialkamera. Från dokumentation kan man se att vissa rör behöver bytas. När reparationerna är gjorda är det dags för stamspolning med varmt vatten under högt tryck. Åke bestämmer sig för att göra om den processen med jämna mellanrum för att slippa ifrån framtida kostnader för stambyten.

Publicerat den
Kategoriserat som VVS