Snickare med totalentreprenad i Stockholm

Ska ni totalrenovera villan i Stockholm, eller kanske bygga ut? I så fall är det klokt att anlita en snickare som erbjuder totalentreprenad. Här är några tips.

En husrenovering eller utbyggnad av ett hus kräver både noga planering och skickliga hantverkare. Stora byggprojekt tar också tid att planera. Vid en renovering som förändrar husets fasad, vilket en utbyggnad gör, måste du också ansöka om bygglov hos kommunen. Detta kan ta tid och därför måste du vara ute i extra god tid.

Vid alla renoveringar, små som stora, kan det vara klokt att också göra en ordentlig budget. Vid ett större byggprojekt kan du också behöva be banken om hjälp med finansiering. Då en renovering eller utbyggnad också bidrar till att höja värdet på huset brukar de flesta banker kunna bevilja lån.

Viktigt att du tar referenser på den snickare du tänker anlita

Större renoveringar och byggprojekt kräver inte bara en skicklig snickare utan du kan även behöva anlita elektriker, vvs-installatör, plattsättare, målare med flera. Då brukar det vara smidigast att anlita en snickare som erbujder totalentreprenad. En annan fördel med totalentreprenad är att det brukar bli billigare än att anlita varje hantverkare för sig.

Till stora renoveringar och byggprojekt bör du inte bara välja snickare efter pris och lägst offert. Du bör också titta på referenser och tidigare uppdrag. En erfaren snickare i Stockholm med många liknande byggprojekt i bagaget är så klart att föredra. När du tar referenser på hantverkare måste du alltid ringa upp dessa och ställa frågor.