Innan injektering var ett ord han kände till

När man lägger ett betonggolv ovanpå ett annat eller har ett betonggolv med sprickor kan högt ljud bildas. En injektering kan se till att rummet blir tystare.

Den stora hangaren hade stått orörd i många herrans år och ingen hade varit intresserad av att köpa den. Det vill säga inte förrän en man vid namn Aron fick upp ögonen för den. Aron hade i flera år sålt produkter genom sin webbutik. Han hade inget lager utan beställer direkt från säljare till kund.

Företaget han drev sålde mindre saker som verktyg, material och annat smått och gott. Men snart så insåg han att om han började jobba med lite större saker som arbetsbänkar, vissa maskiner och inventarier, kunde han tjäna betydligt mer. Problemet var bara att han inte kunde jobba på samma sätt som innan.

Han behövde dock ett lager att förvara sakerna i. Han vill också att det skulle vara en bra investering som snart skulle betala sig. Det var så han kom att leta efter lokaler och fann hangaren. Det fanns en hel del att göra på den men inget som han inte klarade av att lösa. En besiktningsman han anlitat förklarade att han behövde göra något åt golvet.

Injektering en smidig lösning

Trots att byggnaden inte använts på länge betydde det inte att ingen ägt den och tänkt använda den. Därför låg ett nytt betonggolv som var perfekt för Antons verksamhet. Besiktningsmannen hade dock varnat honom för att den förre ägaren kunde ha lagt golvet direkt på det gamla utan att förankra det.

Då skulle det bli vibrationer mellan golven som kunde skapa höga ljudnivåer i lokalen. Det var viktigt att kontrollera det och problemet kunde lösas med injektering. Ett ord som Anton aldrig hört förut men nu fick veta att det innebär att man injekterade ett material som gjorde att plattorna hölls samman.

Sagt och gjort. Anton kontrollerade detta och mycket riktig skapades ett högt ljud när tyngre fordon kördes på golvet. Han kontaktade ett företag som gjorde injektering och bad dem om råd. Efter att de varit på besök hade han fått en offert och bestämt sig för att gå vidare med projektet. Det här skulle bli bra.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg