Golvslipning i Nacka

Vill du få ett nytt golv utan att lägga ett nytt golv? Omöjligt? Det är det inte, för genom en golvslipning kan du få ett golv som är som nytt. Även i Nacka? Ja, här finns duktiga golvslipare!

Golvslipning kom till Nacka redan på artonhundratalet. Nej, det är svårt att säga exakt när man började slipa golv i Nacka, men det är ett sätt att förbättra gedigna trägolv som sträcker sig mycket långt tillbaka i historien. Även om tekniken har ändrat sig markant under de senaste åren. Numera behöver du inte stå på knä och slipa för hand. 

Du har en maskin till din hjälp, som slipar medan du gåendes styr den. Men dammar den inte förfärligt mycket? Nej, idag finns det till och med maskiner för golvslipning med något som har samma effekt som en dammsugare ansluten. Du behöver inte ens täcka in hemmets ytor.  

Tekniken med golvslipning

Även om du använder dig av en maskin så krävs det en hel del teknik för att du ska kunna slipa ett golv på rätt sätt. Du ska exempelvis hela tiden vara i rörelse, för annars kan du börja gräva en fördjupning i golvet. Men om du har den rätta tekniken så går det lekande lätt och blir perfekt. 

Du kan till och med passa på att laga eventuella skador innan du slipar golvet. Och efter en behandling kanske det inte ens syns att du gjort en lagning. Så bra blir det när du kan tekniken med att slipa ett golv.