Funderar du på att anlita en golvläggare i Göteborg?

Vill du veta om det är idé att lägga in golvet själv? Kan vem som helst lägga in ett laminatgolv? Vet du att du kan få göra ett ROT-avdrag om du anlitar ett företag till att lägga in ditt golv?

Det kan vara idé att lägga ditt golv själv om du är händig och har en del kunskap om hur det går till. Viktigt är också att du har rätt verktyg. En golvläggare behöver en hel del verktyg för att klara av sin uppgift. En vanlig tumstock och penna för att kunna mäta och göra markeringar. En hammare för att dra i mängder med spik och en såg för att kunna såga till bitar som passar perfekt. En borrmaskin är viktig för att skruva dit alla skruvar och det är också bra med några olika sorters klossar. Har du även ett slagjärn så är utrustningen komplett.

Avdrag om du anlitar en golvläggare

Det finns ett avdrag i deklarationen som ger dig en fin möjlighet att få upp till 30 procents avdrag. Det gäller upp till 50 000 kronor. Det kallas ROT-avdrag. En anlitad hantverkare som gjort uppdraget åt dig kan oftast hjälpa dig med att skicka in papper så att du kan göra detta ROT-avdrag. Det finns oftast flera fördelar som du kan utnyttja när du anlitar en behörigt företag. Att lägga in golv kan vem som helst få lov att göra och i vissa fall klarar du det själv men det går väldigt smidigt att anlita en professionell golvläggare. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: golvläggaregöteborg.net