Flitiga rörmokare i Stockholm 

Rörmokare i Stockholm har alltid mycket att göra. Folk behöver hjälp med allt från läckande kranar till stopp i avloppet, och så uppstår det även akuta fall. 

Avloppet måste alltid fungera. Blir det stopp i köksvasken eller toaletten uppstår ett akut behov av att någon kommer och rensar. Det kan fastna föremål långt ner i rören, och det är bara proffs som kan åtgärda det. Därför har rörmokare i Stockholm alltid mycket att göra, och Stadsbyggnadsnämnden uppger att det handlar om cirka etthundratusen uppdrag årligen. 

I en storstad som Stockholm finns det många fastigheter som är lite äldre. Gamla rörledningar som inte är bytta kan vara en utmaning. Rörmokare gör mycket mer än att rensa avlopp, och de erbjuder flera olika tjänster. De kan göra allt från att byta packningar och laga läckande kranar till att göra stambyten och installera kompletta VVS-anläggningar. 

Rörmokare i Stockholm inspekterar 

I gamla hus kan man ta hjälp av modern teknik för att få reda på hur slitna rören är. Det finns speciella kameror som filmar rören inuti, och sedan kan man se bilderna på datorn. Då är det lätt att bedöma om det ska bli stambyte eller om något går att laga. Man kan spruta plast på insidan av rören och göra relining, och då blir de fina igen utan att bytas. 

Stambyte är komplicerat, för då måste man oftast bryta upp golv för att komma åt rören. Har man investerat i snygga klinkerplattor eller vackra golv, är det kanske smart med relining. Det får avgöras från fall till fall och tillsammans med rörmokare i Stockholm. Är rören mycket slitna och trasiga riskerar man fuktskador, och stambyte höjer fastighetens värde när ägaren vill sälja. Regelbunden inspektion av rörledningarna är alltid att rekommendera, för säkerhets skull. 

Tips från rörmokare i Stockholm 

För att hålla avloppsrör i gott skick får man inte spola ner en massa saker i avloppet. Matrester, kaffesump och liknande är sopor, och fläskflott kan man kyla ner och kasta i avfallet, så att det inte fastnar på rörväggarna. Spolar du med varmvatten när du har diskat grytor eller formar fastnar det inte så mycket. Din rörmokare i Stockholm kan ge dig många fler tips och goda råd för att undvika problem.

Exempelvis får man inte spola ner tops eller bindor i toalettstolen. Därför har man ofta ett speciellt sopkärl, en pedalhink, stående i badrummet, och där lägger man avfall som trosskydd, plåster och mycket annat. Det är enkla åtgärder som gör att man slipper ringa rörmokaren så ofta. Är du försiktig och lägger allt skräp på avsedda platser, håller du vaskar och rörledningar fria från beläggningar så gott det går. 

Det är smart att ha en plan för att snabbt komma i kontakt med en rörmokare i Stockholm som har jour och kan hjälpa till akut. Ett telefonnummer som finns i plånboken är bra att ha till hands. Skriv upp kontaktuppgifter i förväg, så blir du inte så ställd om det skulle inträffa ett avloppsstopp. Det finns många rörmokare som kan jobba med kort varsel.